Solberg Pettersen AS

Historien om Solberg Pettersen.

Våre ansatteSolberg Pettersen AS er i dag drevet av Kim Pettersen som 4. generasjon i familien. Bedriften ble etablert av Johan Hagrup Pettersen i 1924 og skiftet navn da sønnen Solberg overtok driften i 1954. Fram til 1967 bestod driften av fiskekjøp og dagligvarehandel. I 1967 overtok hans kone Nina butikken og drev den fram til 1980. Johan fortsatte driften av butikk og begynte samtidig å utvikle produksjon og salg av kjøttvarer, i all hovedsak fra egen disk. I 1996 ble det bestemt å bygge en helt ny fabrikk for å videreforedle hele sin produksjon. Våren 1997 flytter bedriften inn i nye topp moderne produksjonslokaler. Her produseres bla pinnekjøtt, fenalår, pølser og kjøttpålegg i mange varianter av lokale råverer.

I dag er Solberg Pettersen først og fremst produsent av kjøttvarer. Vi er en god gammeldags slakter om du vil, hvis du ser bort fra at vi kjøper inn skrotter og stykningsdeler i stedet for levende dyr. Vi er også totalleverandør av kjøttvarer til hoteller, restauranter, og institusjoner samt vi har egen avdeling for skipshandel og driver i tillegg med catering. I arbeidsstokken vår har vi pølsemakermester, faglærte pølsemakere og faglærte kokker som er med på å bidra til at kvalitet blir satt i fokus og at du som kunde skal få den beste opplevelsen og oppfølgingen. All produksjon foregår i dag fra Kaldfjorden på Kvaløya i Troms.

Solberg Pettersen Tar hovedsakelig kjøttråvarene vi bruker i produksjon fra Nortura på Andslimoen i Troms. Vi kjøper mest ferdige stykningsdeler som helt sideflesk, skinker og biffer, men også en del hele dyr når det er sesong, slik som i lammesesongen på høsten. Ca. 80% av salget vårt går til storhusholdningen (bedriftskjøkken, offentlige kjøkken, hotell og restaurant), resterende går til dagligvare via grossist.

Nettsidene er laget av Digi Publishing AS

Personvern